Other side of me

Monday

Doa amalan bagi ibu yang menyusukan anak

"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

Surah al-Hujurat & al-Kautsar juga baik diamalkan bermula sejak mengandung lagi ...Niatkan dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite dan banyakkan susu kite.Bagaimana pun jangan kita lupa juga bahawa rezeki itu semuanya datang dari Allah.Sebaiknya dibaca dan difahamkan juga tafsiran ayatnya.
Selain dari itu amalkan surah al-Baqarah ayat 60. Sambil dibaca letakkan tangan pada breast, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kita dan supaya kita mampu memberikan susu yg cukup pd anak kita hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 tahun...

Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi".
Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum. Yakinlah.InsyaALLAH susu badan kita akan bertambah jika kite istiqamah dgn amalan yg tersebut di atas....

Sumber rujukan : Kisah Hidupku

15 comments:

Afne said...

salam,

saya nk copy paste dlm blog saya blh kan? utk berkongsi ddgn kwn2.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

sy copy yer.:)

Rai said...

Salam,
Sila..sila..saya pun merujuk aka mengcopy dari sumber lain.Paling elok sekali kalau dapat link kan balik kat blog yang saya rujuk tu. Thanks ya.

Afne said...

k tq ;)

Raifah Azene Ramli said...

saya nk berkongsi dengan kwn blog sy boleh kan? say nk copy..mintak izin halal eyh? :)

Rai said...

Raifah, saya halalkan. :D

sayangmama said...

teringt ms dulu sy pun jahil tentang penyusuan ibu..alhamdulillah sekarang sy dh berjaya susukan baby hampir 5 bulan dh..
http://permatacintaku.blogspot.com

Ainaz-store said...

Assalamaulaikum n salam sejahtera buat para ibu khususnya yg menyusukan baby :)
saya ade petua utk perbanyakkan susu..InsyaAllah..leh juga visit blog saya http://ainazshoppe.blogspot.com
berkongsi mengenai supplemen yg dapat menambahkan tenaga para ibu di samping menambahkan susu badan..
jom visit blog saya..tq..
pertanyaan leh call/sms saya :
Fazliena
013 2337693

Ummi Danial said...

mtk izin copy ye kak..

myda_ahmad said...

saya pun skrg tgh bf fully....saya nk juga amalkan doa2 ni...leh saya copy yea....mnta izin.tq

eLiN_ibu_AwathifArfa said...

Assalam,cik..sy nkcopy paste,bleh x? TQ in advanced!!!!

eLiN_ibu_AwathifArfa said...

Assalam,cik..sy nkcopy paste,bleh x? TQ in advanced!!!!

eLiN_ibu_AwathifArfa said...
This comment has been removed by the author.
Rai said...

Salam cik,
boleh je..:D

Ummu Mujahid said...

salam...salam kenal.mintak izin copy yer..

Blog Widget by LinkWithin