Other side of me

Thursday

Jangan culas mengepam di tempat kerja

Assalamualaikum

Khas buat ibu berkerjaya.

Sebaiknya pam sekali setiap 3-4 jam di tempat kerja. Ini bagi memastikan pengeluaran tidak berkurangan apabila si kecil semakin membesar.

Kerja memang takkan pernah habis, dan kita akan sentiasa dibebani dengan tugas.

Minta kebenaran dan kerjasama dari majikan untuk mengambil sedikit masa untuk mengepam. Sesibuk mana pun kita, ingatlah keutamaan kita adalah sebagai ibu. Ye, memang ada limpahan susu formula boleh dibeli dari pasaraya. Tapi selagi ada, selagi berpeluang. Janganlah lepaskan peluang untuk memberikan susu yang terbaik ni pada anak kita.

Peringatan buat diri sendiri juga.

Tahun depan GST bermula. So marilah kita berjimat cermat dengan memberikan susu ibu kepada bayi. Hihihi..

Daa

13 comments:

Ainniah Zulkefli said...

hihihi GST tu betul, saya setuju! huhu...

'sibuk' bukan alasan untuk tidak mengepam di tempat kerja.

jemput ke blog saya juga ya bila2.. :)

ainniah.com

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yang menarik. Memang betul pun. GST ni bakal menambah lagi beban bagi semua pihak.. huhu

Rahsia Ibu Menyusu Kekal Cergas

ummi aqilah (LM) said...

LM yg x kerja ni pun gigih juga simpN stok susu selagi byk ni. Nnt klu ada kecemasan org lain blh jagakan baby sejam dua

rini.borhan said...

Nak berjaya memeng kena kerja keras kan..lelagi yang jenis production kurang..


@ JEMPUT SERTAI "GIVEAWAY: RINIE BORHAN"

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

CETOT Cik Nursing said...

Saya agree... memang challenging nak mengepam terutama bila di ofis. kekadang meeting kekadang sibuk dgn kerja. at least saya rasa 10 minit pam pon xper.. xpon 15 minit ke.. utk kasi demand tinggi...

good info.

Amir renovation said...

Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy sambung rumah,pasang tile,plaster siling,wayaring,waterproofing,bumbung,plumbing,mengecat,grill dan owning,porch keta,autogate,vinyl floor,wallpaper,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,cheras,kl,ampang,damansara,puchong,nilai,sepang,bndr sri putra. Hubungi sy d no 0192945175 or wssp sy di no 01129110298 (amir)

Atiqah abd aziz said...

Ya betul banyak hikmahnya menyusukan anak dan sediakan stok susu ibu untuk anak bila kita keluar bekerja. Antaranya bila ekonomi merudum macamni. Tengok harga setin susu pun takut.

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Dulu memang selalu 3-4 jam sekali pegi surau nak buat pumping, sampai bos pun remind kalau kita terlupa...hihi

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang Ibu tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:+62852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya
KLIK->Toto Magnum 4D 5D 6D Ki Witjaksono.

Adam said...

Dah tak tulis lagi ke

Blog Widget by LinkWithin