Other side of me

Sunday

Takda susu, tak cukup susu

Assalamualaikum

Mothers.. Tengok gambar ni betul betul. Save dalam pc, ipong, android kamu semua.. Bila nak start complain pasal susah nak breastfeed anak, tengok gambar ni. Bila rasa cam penat, sakit, leceh, malas nak pam, malas nak breastfeed tengok balik gambar ni...

Bayangkan.. Orang yang tetnya camtu pun gigih nak menyusukan anak. Apa lagi kita..

Rasa susu kurang? Tak cukup? Kawan tu nak makan pun tak cukup..

Good luck!

Tengah merajinkan diri pam kumpul stok susu. Huhu..

Feel free to share this.

Daa

13 comments:

Munnafendy said...

insaf btul...

otw dr kmpung smlm smpt sy share ckit pasal kebaikan susu ibu dgn fndy..slma ni dia tak pnh amik tau pun pasal tu.dia ckp bg fm je tak leceh..kbtulan kat rumah dok bercerita dgn mak pasal anak2 buah yg kerap sgt sakit + batuk + demam. sib baik lah dia fhm n baru nak terbukak ckit minda pasal susu ibu ni. mlm td tgk iklan ducth lady laju je dia ckp "ahhh susu ibu terbaik!" hahahahaha

sy hrp hasrat hati sy nk fully bf tercapai... :)

Rai Ourkizuna said...

mun,
sama la ngan ak dgn suami. kebetulan akak terjumpa forum susu ibu masa search pasal jenama susu formula terbaik kononnya.. baca dlm tu decide nak bf terus.. so, sikit2 akak cerita ngan husband akak. siap cerita dari segi penjimatan bagai. org lelaki kan suka bab bab jimat ni.. hehe..

sikit.. sikit.. dia termakan jugak. masa dlm pantang, mil akak suh beli susu tepung.utk standby, dia kata.. da tak cukup nanti baru beli.. sampai sudah tak beli hehehe..

good luck ok.. insya allah ok..

Deqna said...

sayu saya tengok gambar nie... saya akan pastikan saya akan terus bf anak saya selagi mampu. InsyaAllah...

rina KL said...

Menantu saya baru bersalin awal pagi. Tapi bila mlm dia sedar susu nya berkurangan. Tolong komen. URGENT. TQ

rina KL said...

Pls reply..... its urgent

rina KL said...

Menantu saya baru bersalin awal pagi. Tapi bila mlm dia sedar susu nya berkurangan. Tolong komen. URGENT. TQ

rina KL said...

Menantu saya baru bersalin awal pagi. Tapi bila mlm dia sedar susu nya berkurangan. Tolong komen. URGENT. TQ

rina KL said...

Menantu saya baru bersalin awal pagi. Tapi bila mlm dia sedar susu nya berkurangan. Tolong komen. URGENT. TQ

rina KL said...

Menantu saya baru bersalin awal pagi. Tapi bila mlm dia sedar susu nya berkurangan. Tolong komen. URGENT. TQ

ourkizunarai said...

assalam kak rina,
sori sebab lambat reply, cuti tak check blog..

teruskan bagi susu. pastikan latch mulut baby pada nipple betul. Terlalu awal nak kata susu berkurangan. Yang penting kena banyakkan direct feeding. Kalau urgent boleh email saya kesoma.rai@gmail.com nanti saya bagi no phone.

siti natrah said...

Apa yang sy suka share kt blog sy..think positif..fikir cukup susu utk ank kita..insya Allah..apa yang kita fikirkn itulh yg akan berlaku..sukalh blog ni..salam perkenalan..boleh tukar- tukar pendapat dlm blog..blog sy natrah4ever.blogspot.com

Mohd Aswadi Arifin said...

Hari pertama bersalin selalunya susu belum keluar. Wife saya bersalin 4 baby, semuanya hari ketiga atau empat baru susu keluar. Sementara nak tunggu susu keluar tu, baby menangis kelaparan. Jadi kami beri sedikit susu formula, sehingga susu keluar. Alhamdulillah susu badan banyak, tapi baby pulak 'marah' sebab aliran susu terlalu deras dan banyak..haha. Itu sebabnya, kalau kita masih ingat, zaman nabi dulu ada ibu susuan kan? Sementara tunggu susu ibu keluar, bayi disusukan oleh ibu susuan terlebih dahulu..

Mohd Aswadi Arifin said...

Hari pertama bersalin selalunya susu belum keluar. Wife saya bersalin 4 baby, semuanya hari ketiga atau empat baru susu keluar. Sementara nak tunggu susu keluar tu, baby menangis kelaparan. Jadi kami beri sedikit susu formula, sehingga susu keluar. Alhamdulillah susu badan banyak, tapi baby pulak 'marah' sebab aliran susu terlalu deras dan banyak..haha. Itu sebabnya, kalau kita masih ingat, zaman nabi dulu ada ibu susuan kan? Sementara tunggu susu ibu keluar, bayi disusukan oleh ibu susuan terlebih dahulu..

Blog Widget by LinkWithin